Podijeli:

MieloGuard a 30 caps

MieloGUARD  je dodatak prehrani koji podržava normalnu funkciju živčanog sustava. Dizajnirana s pažnjom  svaka kapsula sadrži optimalnu kombinaciju 7 osnovnih hranjivih sastojaka koji podupiru organizam u oporavku i pomažu normalnoj funkciji živčanog sustava.

24,93 

Nema na zalihi

Opis

Uridin monofosfat:

  • Sudjeluje u sintezi nukleinskih kiselina;
  • Sudjeluje u izgradnji staničnih membrana;
  • Izrađuje dendrite, koji podržavaju sinaptičku funkciju;
  • Izrađuje dendrite, koji podržavaju sinaptičku funkciju;

Folna kiselina

  • Folna kiselina, koja se naziva i vitamin B9, jedan je od najvažnijih vitamina za zdravlje.
  • Sudjeluje u velikom broju enzima.
  • Sudjeluje u sintezi DNK i RNK.
  • Sudjeluje u sintezi DNK i RNK.
  • Utječe na aktivnost gena u živčanim stanicama i pomaže u regulaciji gena uključenih u regeneraciju.

Vitamin B12

Za proizvodnju mijelina je potreban vitamin B12, odnosno kobalamin. Ukočenost, i gubitak osjeta u udovima – to je samo dio svih simptoma periferne neuropatije zbog nedostatka vitamina B12. Statistički podaci pokazuju da između 5 % i 20 % odrasle populacije ima nedostatak vitamina B12, a do 40 % ima nisku razinu vitamina B12 u plazmi.

Vitamin B6

Vitamin B6 važan je za metabolizam aminokiselina, glukoze i masti. U odraslih osoba neuropatija, koja nastaje kao posljedica nedostatka vitamina B6, započinje s ili gorućom bolju u stopalima, koja se potom uspinje i utječe na stopala i ruke. Iako je vitamin B6 prisutan u mnogim namirnicama, njihovo kuhanje dovodi do gubitka vitamina do 70 %. S druge strane, ljudi nisu u mogućnosti sintetizirati B6, pa je unos iz vanjskih izvora neophodan.

Vitamin B1

Tiamin (vitamin B1) je vitamin, topiv u vodi i prisutan je u većini biljnih i životinjskih tkiva. Važan je za stanično disanje, proizvodnju neurotransmitera (glutamata i kiseline) i za održavanje mijelinske ovojnice. Manjak tiamina dovodi do neuropatije, poznate kao beri-beri, i prvi je opisani sindrom nedostatka vitamina kod ljudi. Umor, razdražljivost i grčevi mišića mogu se pojaviti u danima do tjednima kao rezultat prehrambenog nedostatka. Klinička slika nedostatka vitamina B1 započinje gubitkom osjetila, gorućom bolju, mišićnom slabošću u nogama i stopalima.

Vitamin B3

Vitamin B3, poznat i kao niacin ili nikotinska kiselina, važan je za metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina, kao i za stanično signala i obnavljanje DNK u stanici. Manjak niacina u hrani može uzrokovati mučninu, kožne i oralne lezije, anemiju, glavobolju i umor.

Magnezij (Mg)

Sudjeluje u preko 300 različitih enzimskih sustava i na taj način regulira različite procese u ljudskom tijelu, jedan od kojih je. Studije pokazuju da je prosječni unos magnezija preko hrane relativno nizak, dostižući samo 30 do 50 % preporučenoga dnevnoga unosa. Klinička studija, provedena na pacijentima s kroničnom boli u donjem dijelu leđa, pokazala je značajno smanjenje boli i poboljšanu pokretljivost kod pacijenata, koji su primali magnezij.

Dodatne informacije

Preporučeni unos :

1 kapsula dnevno

Preporučeno korištenje :

Najmanje 90 dana

Kontraindikacije :

Ne primjenjivati u trudnoći, tijekom dojenja i u djece mlađe od 6 godina. Ne upotrebljavati u slučaju preosjetljivosti na bilo koji sastojak.

Upozorenje :

Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Proizvod nije nadomjestak ili zamjena za uravnoteženu prehranu. Čuvati izvan pogleda i dohvata djece.

Uvjeti čuvanja :

Čuvati na suhom mjestu na temperaturi ispod 25 °C.