Podijeli:

PHILIPS Peak Flow Personal Best

Mjerač vršnog protoka zraka s ugrađenim zonskim sustavom praćenja terapije astme, koji ima raspon od 60-800 L/min te je pogodan za djecu i odrasle

20,71 

SKU 0134821 Categories , Tags , , ,

Opis

Redovito mjerenje vršnog protoka zraka, odn. PEF-a, (od engl. peak expiratory flow) korisna je metoda samokontrole plućne funkcije kod ljudi koji boluju od astme. Mjeri se jednostavnim i pristupačnim spravicama, tzv. PEF-metrima.
Kretanje PEF-a vjeran je podatak mijenjanja Vaše astme i koristan izvor podataka Vašem liječniku za potpuniji uvid u Vaše stanje i kvalitetnije liječenje. Smanjenje postignute vrijednosti PEF-a se podudara sa stupnjem pogoršanja astme.

PEF je potrebno mjeriti svako jutro i uvečer, prije uzimanja inhalacijske terapije. Mjeri se tri puta uzastopce, a zapisuje najveća postignuta vrijednost.

Očekivana (odn. “normalna”) vrijednost PEF-a nije jednaka za sve ljude. Ona ovisi o dobi, visini i spolu. Da biste izračunali Vašu očekivanu vrijednost PEF-a, unesite tražene podatke, a rezultat je prikladno upisati na svoj osobni PEF-metar, ukoliko ga imate.