Podijeli:

Bepanthen mast a 100g

Dekspantenol pospješuje zacijeljivanje. Dekspantenol je provitamin B5, koji brzo prodire u kožu gdje se potpuno transformira u pantotensku kiselinu, a ova ulazi u sastav koenzima A i tako utječe na stvaranje kožnog epitela, pospješuje mitozu stanica i doprinosi trajnosti kolagenskih vlakana (povećava čvrstoću ožiljaka).

16,89  (127,26 kn)

Opis

Koža je često izložena raznim utjecajima. Hladnoća, sunčeva svjetlost ili grijanje mogu isušiti kožu na određenim mjestima te ona postane suha, nadražena ili se javlja crvenilo. U tim slučajevima pomaže Bepanthen mast.

Bepanthen mast obnavlja i vlaži suhu kožu. Dekspantenol pospješuje zacijeljivanje. Dekspantenol je provitamin B5, koji brzo prodire u kožu gdje se potpuno transformira u pantotensku kiselinu, a ova ulazi u sastav koenzima A i tako utječe na stvaranje kožnog epitela, pospješuje mitozu stanica i doprinosi trajnosti kolagenskih vlakana (povećava čvrstoću ožiljaka).

Nužan za formiranje zdrave kože, stoga ga nazivaju i ‘kožnim vitaminom’.

Dekspantenol djeluje na više načina koji se međusobno dopunjuju:

  • odlično vlaži kožu budući da se u koži veže s vodom
  • pospješuje tvorbu lipida (masnoća) u koži
  • pospješuje stvaranje novih stanica kože
  • pospješuje tvorbu novog, zdravog, kožnog tkiva

Za vrlo suhu i nadraženu kožu. 

Dodatne informacije

Upozorenje:

Samo za vanjsku primjenu. Mast ne koristiti u slučaju preosjetljivosti na neki od sastojaka. Ukoliko se pojavi alergijska reakcija, primjenu prekinuti i posavjetovati se s liječnikom ili ljekarnikom. Ne sadrži mirise, konzervanse i bojila.

Način uporabe:

Nanijeti u tankom sloju prema potrebi jednom ili više puta dnevno.