Podijeli:

BECULAX MAKROGOL 3350 ORALNA OTOPINA

Oralna otopina indicirana za simptomatsko liječenje zatvora. Pospješuje peristaltiku, pomaže pražnjenje crijeva i sprječava zatvor.

11,98  (90,26 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU 0000421373 Categories , , ,

Opis

Beculax makrogol 3350 oralna otopina indicirana za simptomatsko liječenje zatvora. Pospješuje peristaltiku, pomaže  pražnjenje crijeva i sprječava zatvor. Djeluje u roku od 24 do 72 sata.

Makrogol je inertni polimer visoke molekularne mase, topiv u vodi. Ima sposobnost vezanja vode i zadržavanja vode u stolici (fecesu). Pospješuje rehidriranje i omekšavanje stolice te olakšava pražnjenje crijeva. Potiče peristatiku i ubrzava prolaz crijevnog sadržaja. U crijevima se ne apsorbira niti metabolizira. Ne uzrokuje neravnotežu elektrolita ako se proguta s preporučenom dozom tekućine.

Dodatne informacije

Količina :

20 vrećica

Način primjene :

Za odrasle i djecu stariju od 12 godina

Doza je od 2 do 8 vrećica dnevno. Dozu treba povećati ili smanjiti ovisno o individualnom odgovoru na liječenje kako bi se pospješilo redovito pražnjenje meke stolice.

Maksimalna doza obično ne prelazi 8 vrećica dnevno. Oralna otopina mora se uzeti direktno iz vrećice. Odmah nakon uzimanja potrebno je popiti oko 60 ml vode za svaku uzetu vrećicu.

U slučaju uzimanja minimalne doze (2 vrećice dnevno), preporučuje se proizvod uzeti ujutro. Za više doze, podijeliti uzimanje između jutra i večeri.

Ako se nakon sedam dana liječenja i dalje ne osjećate bolje, preporuka je obratiti se liječniku.

Za djecu između 6 mjeseci i 12 godina

– 6-10 kg: 1 vrećica dnevno

– 10-15 kg: 1-2 vrećice dnevno

– 16-20 kg: 2-3 vrećice dnevno

– 21-43 kg: 3-4 vrećice dnevno.

Dozu treba povećati ili smanjiti ovisno o individualnom odgovoru na liječenje kako bi se pospješilo redovito pražnjenje meke stolice.

Maksimalna doza obično ne prelazi 4 vrećice dnevno Oralna otopina mora se uzeti direktno iz vrećice. Odmah nakon uzimanja potrebno je popiti oko 60 ml vode za svaku uzetu vrećicu.

U slučaju uzimanja minimalne doze (1 vrećica dnevno), preporučuje se proizvod uzeti ujutro. Za više doze, podijeliti uzimanje između jutra i večeri.

Ako se dijete nakon sedam dana liječenja i dalje ne osjeća bolje, preporuka je obratiti se liječniku.