Podijeli:

Inofolic vrećice a 20

INOFOLIC® je dodatak prehrani sa mioinozitolom i folnom kiselinom pogodan za regulaciju menstrualnih ciklusa.

18,28  (137,73 kn)

TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK SKU 0166707 Categories , Tags , , ,

Opis

Inofolic dodatak prehrani s mioinozitolom i folnom kiselinom je pogodan za dodavanje potrebnih količina obje tvari u slučajevima smanjenog unosa prehranom ili povećanih potreba organizma.

Može biti koristan kada su povećane potrebe i za mioinozitolom i za folnom kiselinom tijekom liječenja:
– sindroma policističnih jajnika (PCOS)
– stanja inzulinske rezistencije – predijabetičkih stanja
– šećerne bolesti tipa II
– kao dodatak protokolima kontrolirane hiperstimulacije jajnika

Mioinozitol je prirodno prisutan u ljudskom tijelu kao sastavni dio stanične membrane. Ima ulogu kao sekundarni glasnik nekoliko hormona kao što su inzulin, FSH i TSH.

Poznato je da nedostatak mioinozitola dovodi do promjena u odgovoru na ove hormone. Također kontrolira metabolizam masti i šećera i regulira funkcije stanica živčanog sustava.

Znanstvena ispitivanja pokazala su da su visoke koncentracije mioinozitola u folikularnoj tekućini dobar pokazatelj kvalitete embrija i oocite.

Folna kiselina je vitamin B skupine topljiv u vodi. Povezana je sa sintezom DNK, RNK i proteina i sudjeluje u procesu stanične diobe i popravka kromosoma. Nedostatak folne kiseline može dovesti do povećanja intrafolikularnog homocisteina s posljedičnim smanjenjem kvalitete oocite, a dokazano je da je nedostatak folne često povezan s defektima rasta fetusa.

Dodatne informacije

Količina

20 vrećica

Način primjene:

1 do 2 vrećice otopiti u čaši vode. Piti između menstrualnih ciklusa.