Mikronutricija kao zaštita kože za vrijeme ljetnih mjeseci

Svake godine kada se spremamo na godišnji razmišljamo o tome kako ćemo zaštititi našu kožu od sunčevih zraka. Uglavnom kada razmišljamo o zaštiti, razmišljamo o zaštiti pomoću toplikalnih sredstava.
Htjeli bismo Vam malo skrenuti pozornost na važnost zaštite kože i putem unosa određenih nutritijenata koji će učiniti vašu kožu snažniju i otporniju na Sunce i njegovo visoko zračenje tijekom ljetnih mjeseci. Stoga smo odlučili napraviti malenu edukaciju o oralnim proizvodima koji vam mogu pomoći oko zaštite kože.


Dermobiane Solaire
je preparat na bazi ekstrakta paprati Polypodium leucotomos, patentirane molekule Porphyral HSP® te vitamina C i E. Ekstrakt paprati kalaguale ili Polypodium leucotomos ima fotoprotektivno djelovanje te sadrži fotobiološke filtere. Bogat je polifenolima s dokazanim fotoprotektivnim svojstvima: od redukcije eriteme, inhibicija nastanka timin-dimera, stimulacija deplecije Langerhansovih stanica, inhibicija izomerizacije trans-urokanske kiseline. Porphyral HSP® je zaštićeni patent ekstrakta alge Porphyre umbilicalis za koji je klinički dokazano da povećava otpornost na slobodne radikale i da smanjuje lezije DNA izazvane UV-om te samim time povećava biosintezu Heat Shock Proteina. Dok vitamini C i E pridonose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
Dermobiane Solaire se preporučuje za zaštitu i pripremu kože prije izlaganja suncu – time se smanjuje mogućnost pojave alergijskih reakcija na sunce, fotodermatitisa, crvenila. Sve djelatne tvari čine trostruku zaštitu od starenja stanica induciranog UV-zrakama.

Zatim drugi proizvod koji bi se mogao shvatiti kao sredstvo nakon sunčanja, ali one vrste sunčanja koja nažalost završi u crvenilu, bolovima i blagim opekotinama. Ovim preparatom ubrzat ćete proces obnavljanja kože i povećati zaštitu stanica od stresa uzrokovanim opeklinama.
PROTEOCHOC se može preporučiti kao pomoć u zaštiti stanica tijekom stresa (opekline, udarci, uganuća, iščašenja, intenzivna fizička aktivnosti, prolazni stres, nakon bolesti i operacije), za brži i uspješniji oporavak ili preventivno za jačanje obrane organizma. Porphyral HSP-a ®, patentirani ekstrakt dobiven iz jestive alge Porphyra umbilicalis s područja obala Bretanje, koja izlučuje ”anti-stress” supstance tzv. heat shock proteine, čije je osnovno svojstvo obrana organizma od širokog raspona napada kojima stanice mogu biti izložene. Važna napomena kod primjene ovih lijekova je da se koriste 4 kapsule dnevno 3-4 dana.
Iz linije Proteochoc postoji i krema Proteochoc HSP Derm koja obavlja jedinstvenu fuknciju u obnovi kože koja je oštećena sunčevim zrakama ili opeklinama.
Sastoji se od: patentirane molekule Porphyral HSP, ulja boražine, aloe vere, karite maslaca.
Sadrži Porphyral HSP patentiranu molekulu – ekstrakt Porphyra umbilicalis alge.
Porphyra umbilicalis alga posjeduje anti-stres supstance koje se zovu šok proteini. HSP (heat shock proteini) su sredstvo zaštite stanice od najrazličitijih štetnih uzročnika koje stalno napadaju stanice. Rezultati kliničkih studija pokazuju: Od drugog dana primjene, u usporedbi s netretiranim područjem, epidermis koji je tretiran brže se regenerira i zacjeljuje. Na kraju ispitivanja od 4 dana, gubitak vode iz tretirane površine je identičan onome izmjerenom prije promjene, zaštita/barijera epidermisa se obnavlja, dok je na netretiranoj površini gubitak vode viši od gubitka koji je izmjeren prije promjene, zaštita/barijera epidermisa se ne vraća.
UPUTE ZA UPORABU:
Način primjene: Kremu lagano umasirati, barem 2 puta dnevno do potpunog oporavka površine kožne. Ne aplicirati na ranu. Prije nanošenja, oštećena koža (suha, dehidrirana, ovisno o vanjskim napada) mora biti čista i suha.

Podijeli:

Novosti i savjeti

Posjetite nas na Facebooku

Proizvodi na popustu

Moglo bi Vas zanimati