Novosti za trudnice i buduće majke

Poštovane čitateljice i vjerne pacijentice naših ljekarni Slavonski Brod, 

pripremile smo Vam mali sažetak o 3 nova proizvoda iz tvornice Bayer. Bayer je mnogim ženama prepoznat po brandu Elevit Pronatal kojeg su mnoge od Vas koristile za vrijeme trudnoće. Kako medicina napreduje, tako se saznanja o potrebama žena za vrijeme trudnoće mijenjaju i formulacije dodataka prehrani poboljšavaju u skladu s time. Bayerovci su osmislili nove formulacije kako proći kroz trudnoću s adekvatnim unosom potrebnih tvari za razvoj vašeg novog člana obitelji i tvari kako bi vaš organizam tijekom trudnoće bio očuvan. 

Pa započnimo s predstavljanjem:

Što je ELENATAL?

ELENATAL je dodatak prehrani za uporabu prije začeća i do 12. tjedna trudnoće. Ovaj multivitaminski pripravak sadržava količine vitamina i minerala koje su posebno prilagođene razdoblju planiranja trudnoće i prvog tromjesečja trudnoće. Namijenjen je zadovoljavanju povećanih potreba trudnica za hranjivim tvarima i potpori zdravom razvoju djeteta, jer uz ostale vitamine i minerale, sadržava i folnu kiselinu. 

Dodatak prehrani ELENATAL sadržava 800 μg folata (folna kiselina i Metafolin). Folati imaju ulogu u procesu dijeljenja stanica i doprinose rastu majčinog tkiva tijekom trudnoće. Dodatni unos folne kiseline povećava razinu folata u majčinu tijelu. Niska razina folata u trudnica predstavlja čimbenik rizika od oštećenja u razvoju neuralne cijevi ploda. Folna kiselina je stabilna sintetička inačica folata koja se višestupanjskim procesom u tijelu mora pretvoriti u biološki aktivan oblik. Pretvorba u aktivan oblik folata kod nekih o

soba može biti otežana. Da bi se kod takvih osoba osigurala optimalna razina, dodatak prehrani ELENATAL sadržava folnu kiselinu i biološki aktivni folat kalcijevL-metilfolat (Metafolin). Kombinacija folne kiseline i Metafolin®-a u dodatku prehrani ELENATAL je bogat izvor folata za održavanje zadovoljavajuće razine folata kod žena koje planiraju trudnoću ili su već trudne.

Smanjenje umora
Željezo te vitamini B6 i B12 doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Željezo
doprinosi normalnom stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina.

Zaštita imunološkog sustava i stanica?
Imunološki sustav ima važnu ulogu u održavanju zdravlja. Optimalan rad imunološkog sustava važan je i kod žena koje planiraju trudnoću ili kod trudnica.

Dodatak prehrani ELENATAL sadrži vitamin C, vitamine B6 i B12, bakar i folate koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava. Pored toga, vitamin C, bakar i selen su važni antioksidansi koji doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.
Plodnost i djelovanje hormona
Dodatak prehrani ELENATAL sadržava cink. Cink doprinosi normalnoj plodnosti i reprodukciji .ELENATAL sadrži vitamin B6 koji doprinosi regulaciji hormonske aktivnosti. 
Jod je važna hranjiva tvar za ljude. Iako nam je potreban samo u malim količinama,
doprinosi normalnoj proizvodnji hormona štitnjače i normalnoj funkciji štitnjače.

 

Što je ELEBABY?

ELEBABY je posebna formula koja ukupno sadrži 18 vitamina i minerala te 200 mg omega-3 masne kiseline DHA (dokosaheksaenoična kiselina). Osim toga ELEBABY sadrži i poseban oblik folne kiseline (Metafolin®) za koji je karakteristična bolja biološka upotrebljivost/bioraspoloživost i posljedično optimalan utjecaj na razvoj majčinog tkiva (npr. posteljice) tijekom trudnoće. ELEBABY smo razvili za vaše potrebe u drugom i trećem tromjesečju trudnoće.

Koje su koristi od masne kiseline DHA?
DHA je dugolančana polinezasićena masna kiselina koja pripada tzv. omega-3 masnim kiselinama. Njezin unos putem majke doprinosi normalnom razvoju mozga i očiju vašeg nerođeg unosa od 250 mg DHA i EPA (eikosapentaenoična kiselina), dodatno uzmete još 200 mg DHA dnevno, koliko sadrži jedna kapsula dodatka prehrani ELEBABY.
Što je MEG-3 ® omega-3?
U dodatku prehrani ELEBABY kao izvor DHA upotrijebili smo riblje ulje MEG-3 ®. Ulje je proizvedeno u skladu s najvišim standardima kvalitete i pročišćenosti u pogonu u kojem se primjenjuje sustav dobre proizvođačke prakse. 

ELEBABY vašem tijelu osigurava esencijalne mikronutrijente koji su vam potrebni tijekom
trudnoće. Vitamini i minerali u proizvodu ELEBABY imaju važnu ulogu tijekom trudnoće.
Razvoj ploda
Sadrži DHA koja potiče razvoj očiju i mozga vašeg djeteta.
Rast tkiva i stanična diferencijacija
Folna kiselina doprinosi razvoju majčinog tkiva tijekom trudnoće i ima ulogu u dijeljenju stanica.

Željezo i vitamini B6 i B12 imaju ulogu u stvaranju eritrocita.
Imunološki sustav
Vitamini A, B6, B12, C, D i folna kiselina te bakar, željezo i selen imaju ulogu u djelovanju
imunološkog sustava.
Zdravlje kostiju
Vitamin C ima ulogu u stvaranju kolagena, što je važno za zdrave kosti.
Vitamin D pomaže u očuvanju zdravlja i snage kostiju.

 

Što je ELEMAMA™?

ELEMAMA™ je dodatak prehrani koji sadržava pažljivo odabrane vitamine i minerale, uključujući i vitamine grupe B, E, C, A i D, minerale (željezo, jod, cink) te lutein i omega-3 masne kiseline koje potpomažu prehrambeni unos tih tvari tijekom dojenja i nakon poroda.

Zdrav razvoj mozga i očiju
Nakon rođenja vid novorođenčeta se razvija postupno. U prvoj godini razvija se do pune oštrine. Razvoj dječjeg mozga nakon rođenja još nije završen. Unos omega-3 masnih kiselina, kao što je dokosaheksaenska kiselina (DHA) tijekom dojenja pridonosi normalnom razvoju mozga i oka dojenčadi. Povoljan učinak postiže se unosom 200 mg DHA na dan uz preporučeni dnevni unos omega-3 masnih kiselina za odrasle, npr. 250 mg DHA i eikosapentaenske kiseline (EPA).

Imunološki sustav
ELEMAMA™ sadržava vitamin C, vitamine B6 i B12, te selen i cink koji doprinosenormalnoj funkciji imunološkog sustava. To je važno za vaše zdravlje.

Zdravlje kostiju
ELEMAMA™ također sadržava kalcij i vitamin D. Kalcij je potreban za održavanje normalnih kostiju i normalnih zubi majke. Vitamin D doprinosi održavanju normalnih kostiju.  Energetska razina i dobrobit majke.  Dani i noći novopečenih mama mogu biti vrlo naporni. Neki vitamini grupe B (riboflavin, niacin, vitamin B6) i željezo doprinose normalnom metabolizmu stvaranja energije i smanjenju umora i iscrpljenosti. Tiamin, biotin, niacin, vitamin B6, vitamin B12 i folna kiselina doprinose normalnoj psihološkoj funkciji. 
Preporučujemo da nakon poroda dodatak prehrani ELEBABY™, koji ste uzimali od 13.
tjedna trudnoće do poroda, zamijenite dodatkom prehrani ELEMAMA™ kao podršku vašim
prehrambenim potrebama.

 

Preporučena primjena svakog od navedenih proizvoda je jedna kapsula na dan uz obrok. 

 

Nakon što smo Vam detaljno objasnile razliku novih proizvoda za trudnice, dojilje (mame) i one koje to žele postati, želimo Vam reći kako za daljnje savjetovanje i kupovinu ovih proizvoda možete doći kod nas u naše ljekarne u Slavonskom Brodu, Donjim Andrijevcima, Bebrini, Garčinu, Koparnici i Sikirevcima ili ako Vam je naporno za hodati do vaše omiljene ljekarne u mjestu, slobodno poručite navedene proizvode na našem Web Shopu, gdje Vam dostava dolazi na vrata Vašeg doma. 

 

Veselimo se Vašim dojmovima na nove Ele-proizvode. 

Vaša magistra Lejsa.